Scoutinggroep de CirkelOntstaan in Almere, de stedenwijk. De Cirkel vindt het belangrijk dat kinderen van verschillende culturele achtergronden met scouting en met elkaar in aanraking komen. Scouting is een tijdsbesteding waar kinderen veel plezier aan beleven, terwijl ze een ervaring opdoen die hen in staat stelt echt nuttig te zijn voor de omgeving. Scouting geeft kennis door aan kinderen op het gebied van veiligheid, natuur, expressie, organiseren, sport&spel en dienstbaarheid.

De scoutinggroep bestaat uit een zeer diverse groep leden. Kinderen van Indonesische, Marokkaanse, autochtoon Nederlandse, Perzische en Aziatische afkomst zijn leden bij de welpentak van de scoutinggroep.

Scouting Nederland heeft al decennia het streven om een pluralistische scoutingvereniging op te bouwen. De Cirkel heeft daarin haar bijdrage gegeven en het streven een stap dichter bij gebracht. Door als scoutinggroep zich te richten op de verschillende culturele doelgroepen en in de pluralistische buurten actief te zijn, weet de Cirkel de mensen te benaderen en ze te enthousiasmeren voor het scoutingspel.

Website scoutinggroep de Cirkel | Facebookpagina scoutinggroep de Cirkel