Floriade EXPO 2022 Amsterdam – Almere

De Cultuur van Vrede als sociale infrastructuur voor de inclusieve en duurzame steden van de toekomst.

 • 3D Artist Impression, Architect Atmane Amrani
 • Foto ondertekening intentieovereenkomst. Van links naar rechts: Annemieke van Schaik, Projectmanager International Participants Floriade Expo 2022; Sven Stimac, Chief Operations Officer Floriade Expo 2022; Alaeddine Touhami, voorzitter Huis van Vrede; ing. Atmane Amrani, Architect Garden of Peace en Pavilion House of Peace. Fotograaf: Fotolinie Almere.
  Annemieke van Schaik, Projectmanager International Participants Floriade Expo 2022; Sven Stimac, Chief Operations Officer Floriade Expo 2022; Alaeddine Touhami, voorzitter Huis van Vrede; ing. Atmane Amrani, Architect Pavilion House of Peace. Fotolinie Almere.

Almere, 27 oktober 2020

Huis van Vrede Almere en Floriade Expo 2022 tekenen intentieovereenkomst

Sven Stimac van Floriade Expo 2022 en Alaeddine Touhami van Huis van Vrede in Almere hebben op kavel 58 van het Floriade-terrein de intentieovereenkomst ondertekend.

‘Het thema van Floriade Expo 2022 raakt de belangrijkste vraag die mensen van over de hele wereld zichzelf en aan elkaar stellen: Hoe gaan onze kinderen in de toekomst samen leven met elkaar en met de natuur? Een stad met een duurzame en milieuverantwoorde toekomst kan in onze ogen alleen gebouwd worden op basis van een gemeenschappelijke en gedeelde visie en zin. Wij zijn van mening dat de Cultuur van Vrede in staat is om deze verenigende rol te spelen in de opbouw van inclusieve samenlevingen.’ aldus Alaeddine Touhami, oprichter Huis van Vrede. 

Tijdens de Expo kunnen mensen bij de Garden of Peace van het Huis van Vrede best practices ontdekken op het gebied van educatie, architectuur en de economie van de natuur.

Growing Green Cities, het thema van Floriade past bij de visie van Huis van Vrede op weg naar een groene duurzame leefbare menselijke stad, waar mensen uit diverse culturen samen leven. Het is vast niet toevallig dat dit initiatief in Almere zit, met inwoners van 144 nationaliteiten en 190 etniciteiten.  Bovendien heeft het initiatief internationale uitstraling door de verbondenheid met haar internationale moederorganisatie AISA NGO. We zien veel mogelijkheden, aldus Sven Stimac.

Huis van Vrede

Het Huis van Vrede is een initiatief dat in Almere is ontstaan geïnspireerd door de internationale VN-dag van het Samen Leven in Vrede op 16 mei. Het verbindt mensen van diverse achtergronden die samenwerken om hun kijk op de cultuur van vrede in de praktijk te brengen. Het probeert een voedingsbodem te zijn voor de inclusieve, vreedzame en duurzame samenlevingen van morgen.

Het Huis van Vrede heeft o.a. het initiatief genomen voor een algemeen bijzondere basisschool in Almere met een pedagogisch concept dat de Cultuur van Vrede en de duurzame doelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties vertaalt naar het onderwijs en de opvoeding.

 

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met (inter) nationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Floriade ligt op korte reisafstand van Amsterdam, direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

www.floriade.com  

Contact: secretaris@aisanet.nl

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

apr 14 2022 - okt 14 2022

Tijd

12:00

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *