Het is vandaag de vierde verjaardag van het Huis van Vrede. 

Op 4 juni 2016 is het Huis van Vrede geopend door honderden mensen: vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten, scouting-vertegenwoordigers uit de stad, regio, het land en andere landen, vertegenwoordigers van verschillende religies en levensbeschouwingen, kunstenaars, maatschappelijke organisaties en hartverwarmend veel jongeren en kinderen uit de nabije en verdere omgeving. 

Samen hebben zij met de bedenker van het Huis van Vrede, sjeik Khaled Bentounes, een boom geplant en het startsein gegeven aan een huis dat met de tijd mee een cultuur van vrede en samen leven zal zaaien in de harten van de mensen en in het bewustzijn van de komende generaties. We wisten niet hoe precies dat zou moeten gebeuren, maar het verlangen naar vrede was groter dan onze onwetendheid. 

Sinds die tijd heeft dit Huis duizenden mensen mogen verwelkomen en honderden mensen de mogelijkheid gegeven kennis en inspiratie op te doen, samen te komen en samen te werken voor een menselijkere wereld en een vreedzaam samen leven. VN-top functionaris, Kamerleden, burgemeesters, ministeries, onderzoekers, wetenschappers, studenten, scouts, religieuze leiders, activisten, denkers, economen, jongeren en mensen uit verschillende culturen. Ze heeft geboorte mogen geven aan een School van Vrede die in 2022 haar deuren zal openen in Almere. 

We mogen dankbaar zijn dat onze samenleving zich wist te verbinden aan een project en een boodschap die in het belang van het leven en de toekomstige generaties zijn. We mogen dankbaar zijn dat we het vertrouwen hebben gekregen om het Huis van Vrede met vele medemensen vorm te geven. Zonder die gemeenschappelijke visie en vertrouwen zou niets van de grond kunnen komen. Dankbaar dat we dit samen mogen doen met elkaar en met vallen en opstaan wijzer en liefdevoller worden. 

Met vertrouwen en opgewektheid gaan we door met het werken aan onszelf om die vrede te versterken in ons hart, ons huis en in de samenleving als geheel. Laten we kennis, educatie, wetenschap, dialoog, spiritualiteit en samenwerking benutten om de zaden van een cultuur van vrede in te bedden in het bewustzijn van de toekomstige generaties. Zodat zij een toekomst met elkaar kunnen opbouwen en niet ten koste van elkaar. 

Laten we ons voorbereiden op de vijfjarige verjaardag van het Huis van Vrede in 2021. Zodat die dag er een kan zijn van kennis, synergie, uitwisseling, vriendschap en cultuur. Een stap vooruit in de opbouw van een gedeelde cultuur van vrede. We gaan het samen doen!

Namens alle vrienden van het Huis van Vrede. 

Met vrede en alle goeds,

Alaeddine Touhami

Categorie├źn: terugblik

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *