door Asmae Rouidi

Betrokken bij de actuele uitdagingen van leerkrachten en schooldirecteuren en bevlogen met de ontwikkelingen binnen het onderwijs komen Alaeddine, Marc en Asmae elke dinsdagmiddag samen om een nieuw onderwijsconcept vorm te geven ‘educatie van vrede’. Dit onderwijs biedt kinderen de tijd en ruimte om zichzelf van binnenuit te ontwikkelen en om datgene te leren wat bruikbaar is voor nu en later. Leven in vrede is leren denken en handelen vanuit een besef dat alles en iedereen met elkaar verbonden is.

En het blijft niet alleen bij woorden. In augustus 2022 krijgt dit concept, het zaadje wat inmiddels diepe wortels heeft gevormd zijn eerste vrucht, een echte basisschool!

Zit je zelf in het (basis)onderwijs? Of ben je betrokken bij het onderwijs van jouw kinderen of kleinkinderen kom dan een middag langs! De kwartiermakerij staat open voor iedereen die iets in te brengen heeft of geïnteresseerd is om mee te werken. Ook ouders die zich oriënteren op een basisschool voor hun kinderen zijn van harte welkom. Wij kunnen dan onze plannen toelichten, maar zijn ook vooral benieuwd naar wat ouders belangrijk vinden voor hun kinderen.

Meer weten hierover? Of wil je een afspraak maken om langs te komen? Stuur dan een mail via info@schoolvanvrede.nl .


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *