De eerste aflevering van het derde seizoen van de podcast-serie ‘Verhalen & Perspectieven’ is afgelopen donderdag 22 april opgenomen bij Radio EasyFM. De podcast-serie is een initiatief van Marc Coenders en Alaeddine Touhami.

Vanaf 24 mei wordt de podcast elke maandag tussen 21:00 en 22:00 uitgezonden bij EasyFM.

In deze interessante aflevering wordt onrecht besproken middels een verhaal over een nobel mens, die op slinkse wijze zijn paard afhandig wordt gemaakt. 

‘In het gesprek proberen we de betekenis van dit verhaal te ontrafelen. Zelfs een wijze kan bestolen worden zoals elk ander mens. Maar hoe reageer je op onrecht dat je wordt aangedaan? De wijze man reageert niet uit eigenbelang, maar tracht het vertrouwen niet verder te beschadigen. Het is niet zo dat iedereen elke dief zijn gang moet laten gaan. Integendeel, onrecht mag niet onbestraft blijven. De ethische mens reageert echter niet vanuit ‘ik’ maar vanuit ‘wij’. Het onderlinge vertrouwen wordt soms geschaad, maar blijft de basis voor het leven op aarde. Er zijn zelfs paarden die daarbij helpen door patiënten in een ziekenhuis te bezoeken.’De podcast-serie is twee keer per maand, op donderdag, te beluisteren via o.a. Spotify.

Klik hier voor het overzicht van alle aflevering.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *